sâmbătă, 5 ianuarie 2013

Sfaturi intelepte - Povestea penicilinei Niciodata nu poti sti cum va influenta un gest sau un cuvant al tau viata celui de langa tine.
O mana intinsa spre tine atunci cand ai nevoie de ajutor te poate scapa de Ia moarte.  Iar un refuz te poate face, daca nu esti suficient de puternic, sa fii si tu la fel de indiferent ca si cel ce te-a lasat nepasator sa suferi.
Sa cautam sa facem, pe cat putem, binele. Nu cred  ca ne va costa prea mult. Pentru cel ajutat insa va cantarii enorm.
La inceputul secolului trecut traia in Scotia un sarman fermier pe nume Fleming. Intr-o zi, pe cand muncea, a auzit un strigat de ajutor venind dintr-o mlastina aflata in vecinatate. Si-a lasat uneltele si a alergat la mlastina. Acolo,  plin de namol, se afla un  baietel, teribil de speriat, cat pe ce sa se inece, care se lupta sa iasa din smarcuri.
Fermierul Fleming l-a salvat din ceea ce urma sa fie o moarte lenta si ingrozitoare.
A doua zi, o trasura luxoasa s-a oprit la usa fermierului. Un nobil elegant a coborat din ea si s-a prezentat ca fiind  tatal baiatului pe care fermierul il salvase.
"Vreau sa te platesc“, a spus nobilul.
 ,,Ai salvat viata fiului meu.“
"Nu, nu pot sa accept bani pentru ceea ce am facut“, i-a raspuns fermierul refuzand oferta.
In momentul acela, fiul fermierului a aparut in usa casei.
,,Acesta este fiul tau?“ I-a intrebat nobilul.
 ,,Da“, a raspuns mandru  fermierul.
"Hai sa facem cum iti propun eu. Lasa-ma sa-i ofer aceiasi educatie pe care o va primii si fiul meu. Daca si el este ca tatal lui, cu siguranta va devenii  un om cu care sa te mandresti.”
Si asta a facut. Fiul fermierului Fleming a urmat cele mai bune scoli ale vremii, a absolvit Scoala de Medicina “St. Mary`s HospitalSchool” din Londra si a ajuns cunoscut in lume ca Sir Alexander Fleming, inventatorul penicilinei.
Ani mai tarziu, fiul nobilului care fusese salvat din mlastina, s-a imbolnavit de pneumonie. Ce i-a salvat viata de data aceasta?  Penicilina.
Stiti care era numele nobilului? Lord Randolph Churchill. Dara numele fiului sau? Sir Winston Churchill.
Augustin Paunoiu
Articol Preluat din ziarul Lumina.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariul Dvs. Va fi analizat si publicat daca nu contine texte cu continut obscen sau orice altceva ce poate prejudicia sau jigni alti cititori ai blogului.